City Reach
1823 – 24 小時不停運作,365 日年中無休,全天候為您服務

1823 – 24 小時不停運作,365 日年中無休,全天候為您服務

1823團隊手記
小訊息 大鼓勵
分享:  Facebook   Twitter   微博   電郵

1823 自 2001 年投入服務至今超過十年,目的是提供全天候 24 小時一站式服務,好讓大家只需記著一個簡單的電話號碼,便能查詢有關 21 個參與部門的服務,以及投訴各個政府決策局或部門。

 

早陣子在日以繼夜、夜以繼日的工作當中,我們突然收到一位市民以下的一則訊息,令我們就如呷了一口香濃的咖啡,精神為之一振!

 

 

維修道路標誌" 嘩!1823 果然係有效率!我今日1pm 左右打去file the complaint about the road, 大概2pm 已經有1823 嘅人覆我話已經轉介咗嗰case 去路政署!4pm 路政負責人就call 我話已經處理緊同開咗工做緊維修!我本來唔信但我同事就喺樓下見到佢地真係做緊!短短3小時由file complaint to 開工!果然efficient。


抵交稅!"

 

 

雖然只是一則短短的訊息,但這位市民對 1823 工作的肯定,實在令我們鼓舞!我們定必繼續由「」出發,提供更好的服務予大眾。



                              
This goes to iframe